2012. június 9., szombat

A bőség zavara kóstolással


Az Eredmény relativitása: m×e=E

A jó döntéshez meg kell ismerni a lehetőségek igazi tartalmát!

Csábítóak a képen látható koktélok, az ember szinte nem is tud választani. Ha szakembereket kérdezel, ódákat zengenek bármelyikről. Azt mondják mindegyik jó nekem, pedig ránézésre is, ahány annyiféle! 

Melyik a legjobb! Persze itt nem a koktélokról akarok írni, hanem inkább a lehetőségekről, a "kóstolásról", a tapasztalatról, a keresésről, a választásról az eredményről. Koktél kérdésben is ízlés, szemlélet, szándék, helyzet, alkalom és még nagyon sok dolog befolyásol, és ez csak egy piciny élvezeti témájú kérdés. 
A vizualitás fontos tényező a döntésben, pláne ha a legjobbat kellene elsőre kiválasztani. Az a tapasztalat, hogy ez megismerés nélkül nem fog menni, bizony végig kell kóstolni őket ha el akarjuk dönteni melyik a megfelelő nekünk.


A csábítás 

Az élet fontos dolgaiban is minden nap "döntéskényszerrel" találkozunk, számtalan csábító lehetőség kínálkozik mindenkinek, szinte minden téren. Ezek a vonzási "teremtési" alternatíváink. A jó keresése, a kóstolás, a kíváncsiság, a befogadás képessége a tapasztalás igénye velünk született tulajdonság. 

A bizalmatlanság sokszor a neveltetésünk, ha úgy teszik a szülői (negatív) programozás vagy a "rendezetlen" csalódások eredménye. A megtapasztaláshoz szükséges a türelem, önfegyelem, következetesség, empátia, hit, bizalom, (stb.) és főleg a csend ott belül. Ha a sok tízezer gondolatól nem halljuk meg a jó választást, kezdhetjük elölről a "teremtést" (TITOK film).

Ezek hiánya, vagy egy előítélet, elirányíthat bennünket a valamilyen téves útra, (zsákutcába). Ha jól, eredményt-hozóan akarunk dönteni, a dolgok, jelenségek mögé is kell nézni -bizony ez többnyire munkaigényes-, (kivéve a koktélnál), nem elég a felszín, a látszat!

A Vitalitárs oldalon sokszor említjük a mai kor egyik legfontosabb élettörvényét a gondolat-kép-beszéd-teremtés (kérés), a vonzás törvényét, amely mindig működik ha hiszel benne ha nem. A látszat az, hogy van pozitív meg negatív életszemlélet, optimista vagy pesszimista ember. 
Az oldalakon leírt tapasztalatok alapján kiderül, hogy a megismerés igénye (tanulás, tudás) az ismeret megértése , és a vágy a megtapasztalásra (kíváncsiság) az erőfeszítés hozza az eredményt. Képletesen mondva:

Azt állítjuk, hogy a sikerünk (a teremtésünk)
aktív forrása az ismeret befogadása, amely a megértés
és az erőfeszítés szorzatával arányos eredményt hoz!


megértés (1-10 skálán), erőfeszítés (1-10 skálán), = Eredmény (1-100%)

Az eredmény relativitása: m × e=E

Például: az egészség forrásai mindazok a külső és belső tényezők (ismeretek), melyek az egyént korának, nemének, földrajzi helyének, társadalmi helyzetének figyelembevételével hozzásegítik egészsége optimalizálásához. 

Mindezek tanulással befogadással, megértéssel, és az ismeretek következetes alkalmazásával, erőfeszítéssel olyan Eredményt hoznak amely meghatározza az életminőséget.
10m x 10e=100%E, 2m x 2e=4%E !!.

Forrás: Phoenix Seminar ..."Megértés szorozva erőfeszítéssel, egyenlő eredmény"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése